Luca-nap a 3.b osztályban

A harmadikos tanulók, Pajor Tamásné Erzsike néni osztálya vidám délután keretében elevenítették fel a Luca-napjára (december 13.) jellemző hagyományokat, népszokásokat.

Négy csapat versengett egymással, a legjobb csapat címéért. Szent Luca csapata, Boszorkányok, Luca széke és Kotyolós legények. Először a Szent Luca csapata mutatkozott be. Timi, Bianka, B. Lili, Lilla, Gréta és Hajni Szent Luca életéről és az e napra jellemző hagyományokról tartottak előadást gyönyörű ruháikban. Majd a Boszorkányok csapata következett. P. Lili, Panna, Noémi, Dorina, Alíz boszijelmezeikben szavaltak, sőt még a Luca-szék készítőjét is megkergették. Luca Széke csapata rajzzal készült. N. Lili bemutatta a szék készítésének módját. Hozzá csatlakozott még Gergely, Barnus, Bence és Zsolti is. Végül a bemutatkozásokat a Kotyolós fiúk – K. Levente, Gergő, Marci, Kornél, Lázár, Dani és Lacika – csapatának vidám éneke zárta.

A csapatoknak Luca-napi totó és keresztrejtvény keretén belül kellett bizonyítaniuk a megszerzett tudásukat, majd különböző magvak szétválogatása és keresgélő játék tette még színesebbé, izgalmasabbá a délutánt.

Minden csapat nagyon ügyesen szerepelt, jól oldották meg a feladatokat. Mindannyiunknak sikerült egy emlékezetes, élményekben gazdag vidám délutánt szerezni.

Vasasné Máté Magdolna

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */