Testvériskolai kapcsolatok – 2015. december

A TÁMOP 3.3.14/A-12/1 – Testvériskolai kapcsolatok kialakítása az ózdi II. János Pál Katolikus Általános Iskola és a mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskola között – című pályázat a hivatalos befejezése után is folytatódik különböző programokkal a két testvériskola között.

2015. december

2015. december 15-én az ózdi gyerekek ünnepi hangversenyre invitálták a mezőkövesdi gyerekeket. A hangverseny tradicionálisan minden év advent második hetében, az ózdi Szent kereszt Plébánia Ív úti templomában kerül megrendezésre. Az ózdi, emelt szintű ének-zeneoktatásban részesülő tanulók hangversenyén fellépett az iskola Bartók kórusa, a Tilinkó Furulyaszakkör, és a Coda Blockflőte együttes, valamint a helyi, Erkel Ferenc zeneiskola növendékei, akik szintén az iskola tanulói. A közel másfél órás hangverseny után a gyerekeket a helyi plébánia karitász csoportja vendégelte meg a plébánia karitász házában.

2015. december 18-án, az ózdi iskola lelki napján különleges programmal biztosították a két iskola tanulói Jézus születésének megünneplését. Délelőtt 10 órakor skype kapcsolatot létesítettek, és így mondták el egymásnak szívből jövő jókívánságaikat. A létrejött párbeszédet közös imádsággal nyitották meg, majd a beszélgetés mellett közös énekléssel, egy-egy szép vers elszavalással tették meghitté a karácsonyvárást. A mintegy félórás skype-kapcsolat során áldott ünnepeket és tartalmas téli szünidőt is kívántak egymásnak a 2015-ös év utolsó, iskolában töltött óráiban.