Nemzeti Összetartozás Napja

2018. június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából iskolai ünnepséget rendeztünk. A műsorban, – amit Vasasné Máté Magdolna állított össze – 4.b, 6.a és 6.b osztályos tanulók szerepeltek.

De mit is jelent a Nemzeti Összetartozás Napja, mint fogalom? Talán távol áll a mi korosztályunktól, de meg lehet érteni, ha egy iskolai példával világosítjuk meg. Hogyan szerveződik meg az iskolai élet?

15-20 gyerek van összezárva egy osztályba, és azt mondják rá, hogy ez a harmadik, vagy hetedik osztály. van köztük okos, buta, nagyszájú, szerény, mindenféle. lehet, hogy egyikből kiváló orvos lesz, a másikból kiváló kőműves, vagy csapnivaló asztalos, ügyvéd, bármi. Most mégis ők a harmadik, vagy hetedik osztály. Összetartoznak. Ahogyan egy csapat gyerek összetartozása létrehoz egy osztályt, úgy az egy nyelvet beszélő emberek összetartozása létrehoz egy nemzetet. Mindegy, ki hol lakik, milyen életkorú, milyen élettapasztalata van, mi a véleménye valamely kérdésről, mégis egységet alkot a többi azonos anyanyelvű emberrel. Ők alkotják a nemzetet. A Nemzeti Összetartozás Napja azt jelenti, hogy a különbségeink ellenére a világon élő minden magyarral közösséget alkotnak, szétszakíthatatlanul összetartoznak, ahogyan egyek voltak elődeink is.

Nem kell beszélni róla sohasem, de mindig gondoljunk rá!

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */