Boldog Batthyány-Strattmann László díj

2022. október 07-én iskolánk védőszentjének, a Magyarok Nagyasszonyának ünnepén adták át iskolánk két dolgozójának Fügedi Józsefné Marika néninek és Fügedi Istvánnak a Boldog Batthyány-Strattmann László díjat.

Fügedi Józsefné Marika néni

1968. február 17-én született Miskolcon. Szülei dolgos munkásemberek voltak. Nővérével együtt katolikus nevelésben részesült.

Tanulmányait a Petőfi Sándor Általános Iskolában kezdte. (Ez a mai iskolánk régi neve volt.)

I. László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában végzett pénzügyi szakon. Érettségi mellett megkapta a képesített könyvelő, pénzügyi ügyintéző szakmát. Ezzel helyezkedett el 1986-ban az ÁFÉSZ-nál (mai Ker Coop).

Közben 1989-ben férjhez ment és két gyermek édesanyja lett.

A Szent István Katolikus Általános Iskolában 2006. augusztus 16-tól dolgozik, mint takarítónő. Édesanyja és nővére nyomdokait követte, hiszen előtte ők is itt dolgoztak. Nagyon szeret itt lenni, mert szereti a gyerekeket. Szerinte csodálatos dolog azt látni, ahogy felnőnek. Lélekben az ember mindig fiatal marad közöttük. Nagyon sok szeretetet kap az iskola minden dolgozójától, és ez számára megfizethetetlen. 

Köszöni mindenkinek, aki rá szavazott. Nagyon szépen köszöni a díjat.

Fügedi István tanár úr

Fügedi István tanár úr évek óta tanítja az informatikát iskolánkban, több éven keresztül látta el a rendszergazdai teendőket. Sikeresen készíti fel a rábízott gyerekeket a középiskolai tanulmányaikra és különféle megyei, körzeti informatikai versenyekre. Részt vesz a városi könyvtárban végzett munkája révén számos pályázatban, iskolánkban a „Határtalanul” program fő koordinátora, szerkeszti a Jézus Szíve Egyházközség honlapját, aktívan támogatja a Mozgássérült Egyesület munkáját, éveken keresztül segítette a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetét is. Kerekes széke sem akadályozta meg abban, hogy folyamatosan képezze magát: az informatikus-könyvtáros diploma mellett informatika-hittanári diplomát, könyvelői végzettséget, illetve nyelvvizsgát szerzett angol és német nyelvből.