Szállás | Étkezés | Szórakozás, programok

Szállás

Szálláslehetőség a Genezáret Katolikus Lelkigyakorlatos Ház-, Ifjúsági- és Sportüdülőben a szállásépületben, 6 ágyas szobákban (melyből kettő emeletes és kettő szimpla) lehetséges.
A maximális létszám: 50 fő

Egri Főegyházmegye intézményei tanulói számára a szállás díja 4500 Ft/fő/éj
(18. év felett +300 Ft IFA)

Étkezés

Főzési lehetőség hozott vagy vásárolt anyagokból saját elkészítéssel a konyhában ingyenesen lehetséges. Ehhez minden eszközt biztosítunk (edények, lábasok, tűzhely, stb.)

Egri Főegyházmegye intézményei tanulói számára az étkezés:
Reggeli 650 Ft/fő; Ebéd 1200 Ft/fő; Vacsora(meleg) 1050 Ft/fő összesen: 2900 Ft/fő/nap

Egyéb lehetőség: Poroszlón, éttermekben.

Szórakozás, programok

A Genezáret Katolikus Lelkigyakorlatos Ház-, Ifjúsági- és Sportüdülőben található multifunkcionális sportpálya, ahol lehetőség van kézilabdázni, kosárlabdázni, röplabdázni és természetesen focizni. Valamint pingpongasztallal és csocsóasztallal is állunk rendelkezésükre.

Sarudon strandolási lehetőség a Tisza-tó partján kialakított szabadvízi strandon lehetséges. A Tündérrózsa Hajókikötőben csónak és kajak kölcsönzés, Tisza-tavi vízitúra, horgászat: lehetősége etetett helyen, horgász-sziget, horgász versenypálya.

A Tisza-tó körül kiépített kerékpárút van, amely kiváló lehetőség a sportolásra. A teljes körtúra hossza 64 km,  a Tisza-tavat körülvevő gáton.

Kerékpártúrák:

Tisza-ró kerékpáros térkep

Forrás: http://users3.ml.mindenkilapja.hu/users/demetervendeghaz/uploads/kerekpar_terkep.jpg

Poroszlón (6 km-re Sarudtól, a Tisza-tó partján) a legfőbb látnivaló a Tisza-tavi Ökocentrum, magyarországi állatkert és szabadidős élményközpont, amely a Tisza-tó élővilágát és a helyi bioszféra működését mutatja be. 2012. április 27-én nyílt meg. Az Ökocentrumhoz kapcsolódik a gát másik oldalán, a tó partján található kikötő, ahonnan rendszeres kishajó-járat indul a Vízi Sétányhoz és GPS navigációs csónakokkal lehet felfedezni a tó csatornákkal, szigetekkel szabdalt különleges világát.

image_pdfimage_print